traktore

IKERKERÉK FELNIK

A mezőgazdasági gépek mérete, súlya és teljesítménye miatt egyre gyakrabban mutatkozik meg ügyfeleink igénye a normál vagy sorközművelő abroncsok ikresítésére. Az ikresítés által a gépek stabilitása, (pl. szűkre vett alapnyomtáv esetén) növelhető. A nagyobb felfekvési felületnek köszönhetően a talajnyomást is csökkenteni lehet, amely fontos szerepet játszik a termőföld minőségének megőrzésében. Az ikresített kerekek nagyobb vonóerőt biztosítanak (pl. permetezők, vetőgépek, kultivátorok vontatásánál), amellyel csökkenteni tudjuk az üzemanyag fogyasztást is.

TERMÉKEK

Ikerdob

GRUVA – IKERDOB (IKERKERÉK FELNIK)

Az ikerdobot különböző hosszban és méretben egyedileg gyártja a Gruva Techniek B.V. így nincs olyan kívánság vagy nyomtáv amit ne tudnánk megvalósítani.

Kivitel:

Hegesztett ikerdob 100 mm – 750 mm szélességel

Alkalmazás:

Teljes értékű kerekek ikresítése

Az ikerdob a gép típusától és a felnik méretétől függően 12 vagy 16 furattal csatlakozik az alap- és az ikerfelnihez. A hagyományos csatos megoldással ellentétben az ikerdob hasmagassága jóval nagyobb, így akár a pár hónapos kukorica, napraforgó közé is bemehetünk anélkül, hogy a taposás által kárt tennénk a növényzetben.

Az ikerdob a legtöbb esetben 430 mm átmérőn 12 furattal kapcsolódik a felnikhez. Ez pont az a csatlakozási pont ahol a Multitrack állítható felnik cserélhető belső gyűrűje csatlakozik a tárcsához. Az egybeesés természetesen nem véletlen. Aki rendelkezik az általunk is forgalmazott Multitrack felnikkel az minden további változtatás nélkül azonnal használni tudja az ikerdobos rendszerünket is.

Egyes traktorok esetében, leginkább a John Deere traktoroknál, a felfogatási pontok sokkal nagyobb átmérőn helyeszkednek el (öntvényes felni kialakítás). Ebben az esetben egy speciális ikerdob áll rendelkezésünkre.

Az ikerdobokat a traktorgyártók által kiadott színkódok alapján fényeztetjük.

Az ikerdobos ikresítésnek köszönhetően különböző méretű kerekeket is tudunk ikresíteni egymással. Így lehetőség nyílik arra, hogy alapkereke mellé ikresítse sorközművelő kerekét, növelve a stabilitást, vonóerőt és csökkente a talajtömörítést.

Stocks állítható felni

STOCKS – CSATOS IKRESÍTÉS (IKERKERÉK FELNIK)

A Stocks ikerrendszerünket leginkább a standard gumiabroncsok ikresítéséhez ajánljuk.

Kivitel:

Csatos ikerfelni

Alkalmazás:

Ikresítés ikerfelnivel és távtartó gyűrűvel

Stocks ikerrendszer:

 • Bármilyen traktortípussal kompatibilis
 • Könnyen és gyorsan szerelhető
 • Különböző méretű abroncsok ikresítésére is alkalmas rendszer
 • Akár hármas ikresítés is lehetséges

A nagy teherbírású zárószerkezetek, kampós orsók és szemes csavaroknak köszönhetően ez egy nagyon masszív és megbízható rendszer az ikresítésre.

Ennek a rendszernek az előnye, hogy az ikerkereket bármilyen pozícióban az alapkerék mellé állítva, könnyen és gyorsan szerelhető. Csavarja be a szemes csavart az alapkerék felnijébe, akassza bele a kampós orsót, és kapcsolja ezt össze az ikerkerék pereméhez rögzített zárószerkezettel.

A Stocks ikerfelniket igény szerint négy vagy hat zárószerkezettel a kívánt színre fújva szállítjuk.

schaad ikerkerék

SCHAAD – IKERRENDSZEREK (IKERKERÉK FELNIK)

A Schaad ikerrendszerek a piacvezetők Európában, ha iker felnikről van szó.

Kivitel:

MD / MD+ / HD+ kivitelben

Egyetlen darab anyagból előállított távtartó gyűrűk garantálják az optimális  szilárdságot, ezzel maximalizálva a biztonságos kapcsolatot az alap- és az ikerkerék között.

A gumiabroncs és a talaj között megnövelt érintkezési felületnek köszönhetően a Schaad ikerrendszerekkel nagyobb tapadást érhet el. A nagyobb tapadásnak köszönhetően több munkát végezhet azonos vagy kevesebb lóerővel ezáltal csökkentve a gépei költségét hektáronként.

A nagyobb tapadás miatt kisebb lesz a csúszás. A lóerőt hatékonyabban használják a gép húzásához. Ugyanakkor a gumiabroncsok kopása csökken. Mindez együtt csökkenti az üzemanyag- és karbantartási költségeket.

A Schaad ikerfelniket és távtartókat a traktorgyártók által használt színre festve szállítjuk partnereinknek.

Tulajdonságok:

 • MD / MD+ / HD+ kivitelben
 • Kevesebb zárószerkezet szükséges
 • 8” és 54” között
 • Nagyobb tapadás
 • Nagyobb vonóerő
 • Jobb talajszerkezet
 • Gyári fényezéssel szállítva

Szabadalmaztatott MD+ és HD+ rendszerek, olyan erős, gyors, könnyű és biztonságos távtartók, amelyek biztosítják a tökéletes rögzítést. Ez azt jelenti, hogy a terhelést a gyűrűn, nem a bilincseken vezetik be, így csökken a szükséges zárószerkezetek számát. Ezzel leegyszerűsítheti és meggyorsíthatja az ikerkerékek szerelését.

Lépjen velünk kapcsolatba!

KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP
  AJÁNLATKÉRÉS

  CÍM: Fandáv Kft. | 1037 Budapest, Csillaghegyi út 24.
  TELEFON: +36 1 320 2002

  Referenciák