Segítünk eligazodni a felnik útvesztőjében!

Mezőgazdasági felnik

Készüljön fel velünk a 2023-as év mezőgazdasági munkálataira

Sokan azt gondolják, hogy az év eleje csak lazulással és pihenéssel telik, ez azonban nem teljesen igaz. Ez az átmeneti időszak is rengeteg tennivalót tartogat, mint a beszerzések, az új mezőgazdasági év tervei, a megállapodások és még sorolhatnánk.

Éppen ezért kell időben elkezdeni a feladatokat, hogy a tavaszi vetésre már minden kész  legyen. Ennek pedig első és legfontosabb lépése, az ehhez szükséges munkagépek szezonra való felkészítése.

Ne kössön kompromisszumokat

A traktorhoz és nagy mezőgazdasági nehézgépekhez elengedhetetlen a megfelelő abroncs és felni választás. A felnik fajtáját, nem csupán a traktor határozza meg, hanem a vele végzett munka típusa is. Felni cserére több esetben is sor kerülhet, ezért jó tudni mikor milyen típusokkal és költségekkel kell számolnunk. Sokszor az elöregedés, sérülések, kopások miatt van szükség cserére, de új traktor vásárlás esetén a munkálatokra szabás érdekében kell egyedi megoldást találni.

Nálunk a Fandávnál  többféle méretű és márkájú mezőgazdasági, ipari és sajátos igényeket kielégítő, egyedileg gyártott felniket is készítünk.

Alapvetően négy nagyobb kategóriába tudjuk sorolni az általunk forgalmazott mezőgazdasági felniket kialakításuk szerint:

A Fandáv Kft. által forgalmazott Fixtrac hegesztett, (8”-tól 54”-ig) mindig egyedi gyártásúak, így azok tökéletesen illeszkednek az ön által használt traktor műszaki adataihoz, felhasználási területekhez is. Felni mérettől és felhasználástól függően 8, 10, 12, 15 és 20 mm vastagsággal ajánljuk ügyfeleinknek. Más felni gyártókkal ellentétben a Fixtrac hegesztett felnik akár 350 mm-es ET-re is legyárthatóak így extrém nyomtávok elérése mellett sem veszít a felni szilárdságából, valamint a tartósságából.

A cserélhető belső gyűrűnek köszönhetően egy állítható felnit, több különböző traktor típushoz is használhatjuk. A Fandáv által forgalmazott Multitrac márka az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb a jelenleg a piacon kaphatóak felnik között. A három részes Multitrack mezőgazdasági felnik 16 különböző pozícióban szerelhetőek össze. Ennek köszönhetően egy felni megvásárlásával 16 különböző nyomtávot tudunk elérni a mezőgazdasági gépeken. Ezáltal többféle termény megműveléséhez alkalmas.

A standard vagy sorközművelő abroncsok ikresítésével a  kerék nagyobb felfekvési felület miatt a talajra gyakorolt nyomás nem csak egy pontban koncentrálódik, hanem megoszlik a két kerék között, amely nagy szerepet játszik a termőföld minőségének megőrzésében. Az ikresítés által a gépek stabilitása, (pl. szűkre vett alapnyomtáv esetén) is növelhető.

A Mefro Räderwerk GmbH 1991 óta Európa egyik meghatározó szereplőjeként gyárt szériagyártásban felniket. Termékpalettájuk igen széles, szinte minden gazda talál a számára megfelelő felni típust. Ez a széles választék kitűnő minőséggel párosul, aminek köszönhetően a Mefro felnik elengedhetetlen résztvevői a mai felni piacnak.

Ismerje meg, milyen felni és abroncs megoldásokkal tudunk hozzájárulni mezőgazdaságának sikereihez, és vegye fel velünk a kapcsolatot itt.

Keresés