Híres traktorgyártó cégek a nagyvilágban

Az egyik legnagyobb és legismertebb traktor gyártó cég  a FERRARI, ami a második világháború utáni időkben született, és az 1950-es években a márka összefonódott a olasz mezőgazdaság fejlődésével és gépesítésével. Kezdetben az öntözési csövek gyártásához használt szerszámok építésére összpontosítottak, majd 1957-ben jött a nagy áttörés. Ebben az évben mutatták be ugyanis az első MC 57 névre keresztelt kétkerekű traktort.

Azonnali siker övezte és különféle apróbb frissítésekkel, fejlesztésekkel ugyan, de egészen 1956-ig gyártották. Azonban, még ugyanebben az évben piacra dobták a brand első csuklós traktorját, az MT 65-öt. A Ferrari örök vetélytársa szintén olasz, Lamborghini traktorok. Az ismertséget a saját nagy teljesítményű traktor motorjainak köszönheti és az egyedi stílusos, dizájnak, ami exkluzív vonzerővel bír a mai napig világszerte.

Tekintsünk kicsit messzebb, a tengerentúlra.

John Deer a mindenki által ismert zöld AMERIKAI órás.

A John Deere márka 3 fő tevékenységi  részre bontható: mezőgazdaságra, építőiparra valamint pénzügyi szolgáltatásokra. A mezőgazdaság szegmens különféle mezőgazdasági felszereléseket és kapcsolódó szerviz alkatrészeket kínál, valamint különböző méretű haszongépjárműveket, traktorokat és rakodógépeket gyártanak. Ma ők a világ legnagyobb – az árbevételének nagyobbik részét traktorok és mezőgazdasági gépek eladásából szerző – vállalkozása.

Nézzük csak meg, hogy honnan is indultak

1918-ban az I. világháború végének közeledtével, a mezőgazdaság és az ipar is fellendülésnek indult. Ebben az időszakban építi meg a John Deere a legelső, egy személy által vezetett traktorát a „Waterloo Boy”-t. A gép négykerék meghajtással rendelkezett, ami akkoriban abszolút csúcstechnológiának számított, viszont a magas ára miatt nem igazán volt rá kereslet.

Ezzel szemben a mai John Deere mezőgazdasági gépek egyfajta fogalommá nőtték ki magukat. Ez nagyban köszönhető a márkára jellemző tulajdonságoknak: erős motor, egyszerűen kezelhető és rendkívül tartós, strapabíró váz. A márka vezetezése folyamatosan azon van, hogy mind techológiailag mind a fenntarthatóság szempontjából továbbra is az élen járjon az innovatív megoldásokban.

    • Ilyen forradalmi újítás az önvezető traktorok, munkagépek.
    • A mesterséges intelligenciával ellátott rendszerek segítségével kombájnjaik valós időben képesek optimalizálni az aratott gabonamennyiséget. Az X9-nevű gépük például 45 százalékkal gyorsabban arat le egy mezőt, ráadásul 20 százalékos üzemanyag-megtakarítással

Használja bátran a szántóföldeken vagy a gazdaság más területein!

India

India legnagyobb munkagép és traktor vállalata a Sonalika ITL (International Tractor Limited), éves árbevétele meghaladja az 1 Milliárd dollárt. A gépeikbe zömében

Mitsubishi motorokat és Carraro sebességváltók és tengelyeket használnak. Az értékesítésük főleg Ázsiába történik, de Európában és Észak- Amerikában is van képviseletük.

Japán

A felkelő nap országban szintén több traktorgyártó található, a legnagyobbak közé tartozik a Kubota, az Iseki, a Shibaura, a Yanmar és a Mitsubishi.

KUBOTA

A Kubota 1947 óta gyárt mezőgazdasági eszközöket és 1960 óta traktorokat is. A Kubota jelenleg 12 és 170 LE közötti motorteljesítmény tartományban az egyik legszélesebb traktor kínálattal rendelkezik a világon.

ISEKI

Az ország második legnagyobb traktorgyártója az ISEKI Ltd., amely 60 évvel ezelőtt kezdett kistraktorokat gyártani. Jelenleg a traktorok mellett fűnyírókat, traktoros homlokrakodókat, pótkocsikat, rizspalántázókat és rizsbetakarítókat gyártanak.

RENNER 5044 – A Magyar traktor

A könnyen kezelhető és javítható, egyszerű felszereltségű RENNER 5044 traktort, Renner Tamás okleveles gépészmérnök tervezte meg, a legendás Dutra traktor alapján, de a modern kor elvárásainak megfelelően. Manuálisan állítható, összkerék-meghajtású mezőgazdasági vontató (traktor). A gép szívét a négyhengeres, közvetlen befecskendezésű, 2,4 literes, 50 lóerős motort a japán Kubota szállítja.

Ismerje meg, milyen felni és abroncs megoldásokkal tudunk hozzájárulni mezőgazdaságának sikereihez, és vegye fel velünk a kapcsolatot: https://fandav.hu/

Keresés