John Deere traktorokkal kompatibilis felni és művelőkerék garnitúrák

John Deere traktor

A Fandáv Kft. által forgalmazott Fixtrac hegesztett, Multitrac és Vari-Quick állítható, valamint a Dual-Trac ikerfelnik prémium minőséget képviselnek a mezőgazdasági felnik piacán.

A Fixtrac hegesztett felnik (8”-tól 54”-ig) mindig egyedi gyártásúak, így azok a John Deere traktorok lóerőjéhez, felhasználási területekhez igazodnak. Felni mérettől és felhasználástól függően felnijeinket 8, 10, 12, 15 és 20mm vastagsággal ajánljuk ügyfeleinknek. Más felnigyártókkal ellentétben a Fixtrac hegesztett felnik akár 350mm-es ET-re is legyárthatóak így extrém nyomtávok elérése mellett sem veszít a felni szilárdságából, valamint a tartósságából. Ez leginkább a széles első híddal rendelkező John Deere traktoroknál fontos szempont.

John Deere traktorokkal kompatibilis Fixtrac felni és művelőkerék

Nyomtáv állítható Multitrac és Var-Quick felniket azon felhasználók részére ajánljuk, akik egy traktorral több munkafeladatot is végezni szeretnének. A háromrészes nyomtáv állítható felnik 16db különböző nyomtávbeállítási lehetőséget garantálnak. Az egyes felni részek prémium minőségű kötőjeleméi, valamint a kötő elemek száma garantálja a többrészes felnik tartósságát.

Nyomtáv állítható felnijeinket már 6.190R, 6.210R és 7.290R John Deere típusú traktorokon is problémamentes használják ügyfeleink.

John Deere traktorokkal kompatibilis Multitrac felni és művelőkerék

Vari-Quick kétnyomtávú felnik szintén nagyon kedveltek John Deere traktorral rendelkező ügyfeleinknél. Egyrészt a gyors és egyszerű átszerelésnek köszönhetően akár egy személy is el tudja végezni a nyomtáv módosítást. Másrészről egyes John Deere traktorok (pl. 7.290R) hátsó tengelyének felfogatása, 12 furat 814mm átmérőn, a legtöbb esetben nem engedi az állítható felnik használatát. A Vari-Quick felnikkel viszont erre itt is lehetősége nyílik az ügyfélnek.

John Deere traktorokkal kompatibilis Vari-Quick felni és művelőkerék

Az sorközművelő kerekek ikresítésénél sem okoz gondot a nagy felfogatási osztókör. A speciálisan a John Deere traktorokhoz kialakított egyedi ikerdobunknak köszönhetően a vetősor fölött nagyobb hasmagasságot tudunk garantálni, így egy nagyobb állományban sem kell félnünk a növények taposásától.

John Deere művelőkerék

A John Deere, mint mezőgazdasági gépek gyártásának egyik meghatározó szereplője, évtizedek óta innovációival segíti a mezőgazdasági termelést. A művelőkerék, mint kulcsfontosságú eszköz, nagyban elősegíti a termények hatékonyabb megművelését és a fenntartható gazdálkodás irányába is elmozdítja a mezőgazdasági gépesítést.

Mire jó a művelőkerék?

A művelőkerék gyakorlatilag alkalmas sorközművelésre, vetésre, ültetésre, tápanyag-visszapótlásra és hozzájárul a növényvédelemhez. Sorkihagyással készített művelőutakon, illetve sorközt közlekedve is lehet dolgozni az eszközökkel, de még kitaposott művelőnyomon is. Az említett munkaterületeken így elkerülhetőek a taposási károk, ez köszönhető annak, hogy a kerék pontosabban illeszkedik a sorok közé, ráadásul alacsonyabb abroncsszélessége által pontosabb irányíthatóságot biztosít. Ezen kívül magasabb növényállományban is megállja a helyét, mivel megemeli az erőgép hasmagasságát.

A John Deere művelőkerék jellemzői

A John Deere részére a Fandáv Kft. által piacra dobott művelőkerekek a mezőgazdasági munkálatok során kiemelkedő teljesítményt és megbízhatóságot biztosítanak. A művelőkerekek alapvető jellemzője a különböző talajtípusokhoz való alkalmazkodás, ami által a gazdálkodók képesek változatos termőföldeken is maximális hatékonysággal dolgozni.

A sorközművelő kerekeket kifejezetten mezőgazdasági környezetben történő használatra tervezték, ahol a növényeket sorba ültetik. Ezek a kerekek számos előnnyel rendelkeznek, különösen a soros növénytermesztésben. Íme néhány fő előnye:

  • Keskeny profil: A sorközművelő kerekek jellemzően keskeny profilúak, lehetővé téve számukra, hogy károkozás nélkül navigáljanak a terménysorok között.
    Ez döntő fontosságú a soros növénytermesztésben, ahol a precizitás elengedhetetlen, és a sorok közötti távolság korlátozott.
  • Csökkentett talajtömörítés: A sorközművelő kerekek keskeny kialakítása segít a berendezés súlyának elosztásában kisebb felületen, ami csökkenti a talajtömörödést.
    A talajtömörítés negatívan befolyásolhatja a növény növekedését azáltal, hogy korlátozza a gyökérfejlődést és korlátozza a víz beszivárgását.
  • Állítható nyomtáv: Egyes művelőkerekek nyomtávja állítható, így a gazdálkodók testre szabhatják a kerekek közötti távolságot a vetéssorok szélességéhez.
    Ez az alkalmazkodóképesség hasznos a különböző gazdálkodási gyakorlatokban és a változó sortávolságban.
  • Növényvédelem: A sorközművelő kerekek keskeny profilja segít minimalizálni a növények károsodását a termesztés különböző szakaszaiban, mint például a vetés, a művelés és a betakarítás során.
    Ez különösen fontos a nagy értékű növényeknél, ahol bármilyen károsodás jelentős hatással lehet a termésre és a minőségre.
  • Precíziós gazdálkodás: A sorközművelő kerekeket gyakran használják precíziós gazdálkodási technológiákkal, például GPS-vezérelt traktorokkal együtt.
    Ez lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy pontosan navigálhassanak és irányítsák a berendezéseket a sorokon belül, optimalizálva a vetési, trágyázási és betakarítási folyamatokat.

A John Deere felnijei és művelőkerekei a legmodernebb technológiákat ötvözik, amelyek növelik a munka hatékonyságát és csökkentik az ökológiai lábnyomot. Ez magába foglalja a GPS alapú navigációt, az automatizált vezérlőrendszereket és egyéb intelligens megoldásokat, ezek révén pedig pontosabb munkafolyamatok hajthatóak végre.

Mit érdemes tudni a John Deere művelőkerék felnikről?

A John Deere művelőkerék felniket kifejezetten a mezőgazdasági munkák igényeinek megfelelően tervezték.
Számos jellemzőjük van, amelyek megkülönböztetik őket a személygépkocsikhoz vagy más típusú járművekhez használt felniktől:

  • Tartósság: a John Deere művelőkerék felnik rendkívül tartósak, hogy ellenálljanak a mezőgazdasági munkák során fellépő nagy igénybevételnek. Vastagabb anyagból készülnek, mint a személygépkocsi felnik, és gyakran speciális bevonattal is ellátják őket a korrózió elleni védelem érdekében.
  • Teherbírás: a John Deere felnik nagy teherbírásúak, hogy elbírják a mezőgazdasági gépek egyre nagyobb súlyát és a szállított terheket. A felniket úgy tervezték, hogy egyenletesen terítsék el a terhet, és minimalizálják a gumiabroncs sérülésének kockázatát.
  • Kompatibilitás: a John Deere felniket úgy tervezték, hogy kompatibilisek legyenek a John Deere traktorok, kombájnok és más mezőgazdasági gépek széles skálájával. A felnik különböző méretekben és konfigurációkban kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző gépek igényeinek.
  • Különleges jellemzők: a John Deere művelőkerék felnik számos speciális funkcióval rendelkezhetnek, amelyek javítják a mezőgazdasági gépek teljesítményét. Ezek közé tartozhatnak a következők:
    • Állítható nyomtáv: bizonyos John Deere művelőkerék felnik állítható nyomtávval rendelkeznek, ami lehetővé teszi a gép konfigurációjának testreszabását a különböző munkakörülményekhez.
    • Ikerfelni-kompatibilitás: számos John Deere felni kompatibilis a sorközművelő ikresítésre, amelyek növelik a gép stabilitását és vonóerejét.

A John Deere felnik fontos szerepet játszanak a mezőgazdasági gépek teljesítményében és megbízhatóságában. A megfelelő felnik kiválasztása a gép típusától, a munkakörülményektől és a felhasználó egyéni igényeitől függ.

A precíz munkafolyamatokhoz válasszon ön is John Deere művelőkereket, amelyekkel tökéletes végeredményt érhet el.

KÉRJEN AJÁNLATOT

Keresés