Miért és milyen esetben van szüksége a traktornak gumi belsőre?

Mit is várunk el egy korszerű traktorgumitól? Elsősorban a megfelelően nagy vonóerő kifejtését, a káros talajtömörödés elkerülését, és a közúti használatban jó menettulajdonságokot. Ehhez elengedhetetlenül hozzátartozik, hogy minél szélesebb egy traktorabroncs, és minél nagyobb az átmérője, annál nagyobb a teherbíró képessége is.

Ám a méretek mellett, a gumiabroncsok állapotától is nagyban függ a termés minősége, éppen ezért fontos, hogy mindig olyan állapotban legyenek, amivel meg tudnak felelni az előre meghatározott céljaiknak.

Mire kell odafigyelnie?

A gumiválasztás nem egyszerű, hiszen minden típusnak megvan a maga előnye, illetve hátránya. Földmunkagép esetén például az útviszonyokhoz, szállító jármű esetén pedig a teherbíráshoz és a távolsághoz érdemes igazítani döntését.

Számos tényezőt befolyásol a földúton kívül töltött idő hossza, hiszen az eredeti rendeltetéstől eltérő körülmények között sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, ami hatással van az abroncsok élettartamára. Hagyományos munkakörülmények között a gumiabroncsok 3000 munkaóra átlépése után már használtnak számítanak.

Éppen ezekért a tényezőkért a kisebb traktorok esetében extra kímélésre van szükség, ebben segítenek a traktor gumi belsők, amelyek méretét tekintve számos fajtát különböztetünk meg a piacon. Az első és hátsó kerekek mérete jelentősen eltér egymástól, így egy szett új traktor gumi csak a méretek pontos ismerete mellett lehet megfelelő. A kisebb traktorok körében leggyakrabban a fűnyíró traktoroknál van szükség belsőre.

A traktor gumi belső szerepe, hogy biztosítsa a légmentes zárást és a nyomást szinten tartsa. Alapanyagukat tekintve gumiból állítják őket elő, régebben természetes gumiból, ma döntően műgumiból készülnek.

Nálunk pedig olyan márkák termékeit találja meg, mint a Titan Tires Corporationt, akik 1993-ban alakultak kisgépekre specializálódva, valamint a BKT-t (Balkrishna Industries Limited) termékeit is megtalálja kínálatunkban.

Fűnyíró gumibelsőre van szüksége? Kérjen ajánlatott tőlünk, hogy személyre szabott segítséget nyújtsuk, és megtaláljuk Ön számára a legmegfelelőbb megoldást.

Keresés