Tudja meg, melyik az Ön számára tökéletes felni

traktor ikerfelnivel

Ahogyan arról már írtunk a traktor felnik kicsit eltérnek az egyéb alkatrészektől. Míg a legtöbb tartozék esetében az egyes jármű típusokhoz szabványmodellek tartoznak, addig a felnik fajtáját, nem csupán a traktor határozza meg, hanem a vele végzett munka is.
A gyártók rendszerint alapgumizással értékesítik a traktorokat, ami az egyszerűbb munkaműveletek során meg is állja a helyét, ám a specifikus folyamatok egyedi igényeket szülnek. Ilyen esetekben elengedhetetlen megvizsgálni, hogy milyen felni típus tudja leginkább kiszolgálni a gazdaságok igényeit.

Alapvetően négy nagyobb kategóriába tudjuk sorolni a felniket kialakításuk szerint:

?Az alapfelnizés a legjobb megoldás közúti szállítás esetében a nagy vonóerő igényű gépeknél, illetve szántás esetében, ha a 650mm széles abroncs elegendő a munkálatokhoz.
?Ikerkerekezésre a talajnyomás csökkentésének céljából van szükség. A vonóerő átvitelének növelésével az abroncsonkénti terhelés jóval alacsonyabb lesz. Ám az ikresítésre két jelentős metódus is létezik, a hagyományos kapcsos megoldás és az ikerdobos kivitelezés. A megfelelő módszer kiválasztása ebben az esetben is a munkálatok típusától függ.
?A sorközművelő kerekezés legnagyobb előnye, hogy minimalizálja a talajtaposás mértékét, ezáltal lehetővé teszi a sorok közötti járást, anélkül, hogy kárt tegyen. Ebben az esetben a legfontosabb a hajtásáttétel eltérésének minimalizálása.
?Kombinált ikerfelnizésről olyan esetekben beszélhetünk, amikor az ikerkerekek mérete eltér egymásról. Az ilyen specifikus esetekben továbbra is a nyomás csökkentése a cél, ám egyedi esetekben remek megoldást jelent a méretek közötti különbség.

Felnicserére több esetben is sor kerülhet, ezért jó tudni mikor milyen típusokkal kell számolnunk. Sokszor az elöregedés, sérülések, kopások miatt van szükség cserére, de új traktor vásárlás esetén a munkálatokra szabás érdekében kell egyedi megoldást találni.

Bármi is legyen az ok, a szakértői segítség a legfontosabb, hiszen egy hosszú távú befektetésről kell döntést hozni, amelyben nem érdemes kompromisszumot kötni. A megnövekedett gyártási idő miatt, keressen minket minél hamarabb, hogy a munkálatok kezdetére már minden a rendelkezésére álljon az eredményes munkához.

Keresés