Készülj fel időben az új év mezőgazdasági munkálataira

Landini Landpower 165_1 sorkoezmuvelo ikresites

Ilyenkor a fű se nő… Gondolják sokan, ám ez az időszak is rengeteg munkát tartogat, mint a beszerzések, az új mezőgazdasági év tervei, a megállapodások és még sorolhatnánk.

Éppen ezért kell időben elkezdeni a feladatokat, hogy a tavaszi vetésre már minden kész  legyen. Ennek pedig legfontosabb szabálya, hogy minden szükséges gép rendelkezésre álljon még a szezon kezdete előtt, hiszen annyi kiszámíthatatlan tényezővel kell megbirkóznia egy gazdaságnak. Központi helyen áll az időjárás, amelyre igazán csak néhány nappal előzőleg lehet felkészülni, ezért sok esetben akár a vélt szezon előtt már szükség lehet a gépekre.

Mennyire kell előre gondolkodni?

A csúcsidőkben a gyártók többsége rendkívül magas rendelésállományt kell teljesítsen, ezért a gyártási idő sokszor a 8-9 hetet is meghaladja. Ebből kifolyólag, aki szezon elején szeretne kulcsfontosságú alkatrészeket beszerezni, sajnos komoly csúszással kell számolnia. Januári vásárlás esetén pedig a megnövekedett gyártási időt is el lehet kerülni, így egészen biztosan kéznél lesz minden, abban az esetben is, ha az enyhülés vagy a munkálatoknak optimális időjárása a várnál hamarabb köszöntene be.

Miben nem érdemes kompromisszumot kötni?

A minőség és a körültekintés elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszútávon is kifizetődő legyen egy befektetés. A traktorhoz megfelelő abroncs és felni választás során rendkívül fontos a szakértői tanácsadás és az ajánlatkérés. Ezáltal olyan személyre szabott megoldások kivitelezhetők, amelyek hosszútávon sokkal eredményesebb lesznek.

Milyen alkatrészekre kell kiemelt figyelmet fordítani?

A traktorok legtöbb alkatrésze standardizált, ám a felnik esetében más a helyzet. Sokkal nagyobb szempontrendszernek kell megfelelniük, hiszen az egyes gazdaságok számára szükséges munkafolyamatok így tudnak igazán személyre szabottak lenni.

Az idén 39. alkalommal megrendezésre kerülő AgroMash fontos helye az agráripari gépek beszerzésének, és a megrendeléseknek, amely az eddigiektől eltérően, most március 3-6. között kerül megrendezésre. Érdemes ellátogatni, és megismerkedni az elmúlt év legfontosabb újításaival, ha pedig minél hamarabb szeretnél felkészülni ideje már most megtekinteni az ajánlatokat.

Kerüld el a hosszas várakozásokat, ráadásul ebben a hónapban kedvezményeket, gyors kivitelezést és szállítást tudunk biztosítani számodra, hogy felszerelkezve várd a tavaszi munkákat.

Keresés